Cesto:

  • 5 vajec
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 PL polohrubej múky
  • trochu kakaa

Krém:

  • 200 ml mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla

Želatínový krém:

  • 500 g tvarohu
  • 200 g cukru
  • 400 ml vody
  • 100 ml ovocného sirupu (malinový alebo jahodový)
  • 1 šľahačka v prášku
  • 1 balíček čírej želatíny
  • mlieko do šľahačky

Poleva:

  • 2 balíčky tortové želé


Postup prípravy

1.cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtka a postupne múku. Upečieme na papieri.

2.cesto: Upečieme tak isto, len pridáme kakao.

Krém:

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme krém, necháme ho vychladnúť a primiešame maslo.

Želatínový krém:

Tvaroh zmiešame s cukrom. Želatínu namočíme do studenej vody, pridáme sirup a na miernom ohni zohrievame, kým sa želatína rozpustí. Nesmie sa variť. Zložíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť, primiešame ju do tvarohu a pridáme vyšľahanú šľahačku.

Kakaové cesto natrieme krémom, priložíme piškótové cesto, natrieme želatínový krém, necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec polejeme tortovým želé, ktoré sme pripravili podľa návodu.

 

Dobrú chuť...