Receptík

14.09.2011 08:26
Punčové rezy
do cesta:
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g polohrubej múky
  •  2 PL rozpusteného masla
  • vanilkový cukor
do plnky:
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL rozpusteného masla
  • 5 PL rumovej esencie
  • 5 PL rumu
  • ríbezľový džem
  • Punčová poleva Dr. Oetker
  • 3 PL mlieka
Postup:  Žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli,  ušľaháme tuhý sneh, za neustáleho šľahania pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach múku a rozpustené maslo. Do formy dáme papier na pečenie a vylejeme zmes.  Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme asi 5 minút, potom znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 40 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme v jednej tretine, spodnú časť vydlabeme, kúsky cesta dáme do misky, zmiešame s kakaom, práškovým cukrom, maslom a rumovou esenciou. Korpus pokvapkáme rumom, natrieme ríbezľovým džemom, naplníme ochutenou vydlabanou zmesou a prikryjeme druhou časťou korpusu, ktorý sme tiež pokvapkali rumom a potreli džemom. Polevu rozmiešame s mliekom a polejeme ňou koláč.