Receptík
14.09.2011 08:26
Punčové rezy

do cesta:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 120 g polohrubej múky
- 2 PL rozpusteného masla
- vanilkový cukor
do plnky:
- 1 PL kakaa
- 1 PL rozpusteného masla
- 5 PL rumovej esencie
- 5 PL rumu
- ríbezľový džem
- Punčová poleva Dr. Oetker
- 3 PL mlieka
Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli, ušľaháme tuhý sneh, za neustáleho šľahania pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach múku a rozpustené maslo. Do formy dáme papier na pečenie a vylejeme zmes. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme asi 5 minút, potom znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 40 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme v jednej tretine, spodnú časť vydlabeme, kúsky cesta dáme do misky, zmiešame s kakaom, práškovým cukrom, maslom a rumovou esenciou. Korpus pokvapkáme rumom, natrieme ríbezľovým džemom, naplníme ochutenou vydlabanou zmesou a prikryjeme druhou časťou korpusu, ktorý sme tiež pokvapkali rumom a potreli džemom. Polevu rozmiešame s mliekom a polejeme ňou koláč.