Na cesto:

  • 6 ks vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc teplej vody
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balenie prášku do pečiva

Na krém:

  • 5 dcl šľahačky - alebo Ramy na šľahanie - na smotanový krém
  • 1 lyžica želatiny - na smotanový krém
  • 1 lyžica tekutého medu - na smotanový krém
  • 1/2 lyžice vanilkovej arómy - na smotanový krém
  • 15 dkg čokolády na varenie - na čokoládový krém
  • 10 dkg Hery - na čokoládový krém
  • 1 lyžica vody - na čokoládový krém
  • 2 lyžice oleja - na čokoládový krém

Na polevu:

  • 20 dkg čokolády na varenie
  • 10 dkg Hery
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžica práškového cukru

 

Postup prípravy

Cesto:
 
Z prísad upečte 2 piškóty. Žĺtok s cukrom vymiešajte do peny.
Pomaly vmiešajte vodu a múku s práškom do pečiva, potom kakao (čím pomalšie vmiešate kakao,
tým je cesto tmavšie). Pridajte tuhý sneh z bielkov a pečte na vymastenom plechu pri 200°C.
Cesto sa rýchlo upečie.
 
Krém:
 
Prísady na smotanový krém rozdeľte na 2 časti. Polovicu želatíny namočte do cca 3PL vody,
nechajte asi 5 minút napučať a pomaly na slabom ohni zahrievajte. Vyšľahajte šľahačku,
pomaly pridávajte rozohriatu želatínu a prilejte rozpustený med. Vyšľahajte tuhú šľahačku,
ktorú nanesiete na upečený plát cesta a vložte na cca 30 min do chladničky.
 
Čokopoleva:
 
Medzitým v pare rozpustite čokoládu, pridajte Heru a olej a dobre premiešajte, aby bola vláčna.
Po vychladnutí naneste na šľahačkový krém a vložte do chladu. Keď je čokoláda mierne stuhnutá,
vyšľahajte druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, naneste na čokoládu a prikryte druhým
plátom. Polejte polevou a nechajte stuhnúť.
 
TIP:

Piškóty pečte na papieri na pečenie, cesto je tenké a bude sa vám s ním lepšie manipulovať.