Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 dl oleja
  • lyžička kakaa
  • prášok do pečiva

Plnka:

  • 1/2 masla
  • 3 lyžice práškového cukru
  • kocka gaštanového pyré
  • zlatý klas
  • 3 dl mlieka

Karamelová šľahačka:

  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 3 dl mlieka
  • 2 práškové šľahačky
  • stužovač šľahačky

Postup prípravy

Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
 

Plnka:

Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.

Karamelová šľahačka:

Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme.

 

Dobrú chuť!