Suroviny:
- 4 vajcia
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 dl oleja
- lyžička kakaa
- prášok do pečiva
Plnka:
- 1/2 masla
- 3 lyžice práškového cukru
- kocka gaštanového pyré
- zlatý klas
- 3 dl mlieka
Karamelová šľahačka:
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 3 dl mlieka
- 2 práškové šľahačky
- stužovač šľahačky
Postup prípravy
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka:
Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka:
Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme.
Dobrú chuť!