Bronhi rezy
Suroviny:
- Cesto 2x biele 1x kakaové
- 4 ks bielky
- 100 g kryštálový cukor
- 3 PL hrubá múka
- 1,5 PL maizena/ kukuričný škrob
- 1 KL ocot
- 3 PL olej
Do kakaového plátu:
- kakao tmavé 2PL
Na potretie bielych plátov:
- 100 g čokoláda na varenie
- 100 g Palmarin
Krém:
- 1 l mlieko
- 200 g cukríky Bronhi Original
- 5 PL kopcovitých múka hrubá
- 5 PL kopcovitých / kukuričný škrob maizena
- 100 g maslo
- 2 dcl smotana sladká
- na povrch šľahačka alebo čokoládová poleva
Postup prípravy
Plech veľkosť: 35x25
Vyšlaháme bielky,pridáme cukor vyšľaháme dotuha , primiešame ostatné suroviny múku,maizenu,ocot,olej.
Dám
len pridáme 2 PL tmavého kakaa.
Pečieme pri 160°C keď navrchu zozlatnú ,skúsime špáratkom či už je upečené. keď sa nelepí už je hotové.
Preložíme na studenú podložku , odstránime vrchnú kôrku necháme vychladnúť. To isté urobíme s ďalšími 2 plátmi.
Nad parou si rozpustíme čokoládu s palmarínom a natrieme s ňou biele pláty,necháme stuhnúť.
Krém:
V ¾ litra mlieka cukríky roztopíme.V ostatnom mlieku rozmiešame dobre kopcovitými lyžicami múku
a škrob a vlievame do horúceho cukríkového mlieka a uvaríme na hustú kašu.Do ešte teplej vmiešame maslo.
Krém chladíme za častého miešania. Do vychladnutého krému zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Plnku si rozdelíme na tri časti, do jednej časti primiešame 2PL preosiateho kakaa. Na plech, alebo tácku
si uložíme biely plát,natrieme bledou plnkou,dáme tmavý plát natrieme tmavou plnkou,zas biely plát
natrieme bledou plnkou a dáme stuhnúť do chladničky . Po stuhnutí natrieme šľahačkou alebo polejeme
čokoládovou polevou. Chutí viac verzia zo šľahačkou , je taký lahodnejší.
Cukríky dostať ich v COOP alebo CBA) Pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!